Štítky

pondělí 17. července 2017

Co dělají šťastní lidé jinak

Občas toho už mám dost. Všechno se začne sypat jako hrad z písku, zrníčko po zrníčku a nakonec se zdá, že z hradu zbyla jen hromada problémů. Vše se zahalí do pochmurně šedé barvy a já začínám přemýšlet nad příčinou toho všeho, co se přihodilo. Začíná se stavět od znova. Jsem si jistá, že mnohým z vás se sem tam také rozdrolí pár hradů z písku. Pro každého je tím hradem něco jiného - vztahy, práce, příležitosti, ... život. A stejně tak jsem si jistá, že i vy přemýšlíte nad příčinou toho všeho. "Co jsem komu udělal/a," říkáte si.
cycle, gif, and life image
zdroj: http://weheartit.com/entry/290116147?context_page=9&context_query=karma&context_type=search 




No, vlastně tahle otázka není zas tak od věci. Určitě jste již slyšeli o karmě, zákonu akce a reakce, stačí si připomenout i pár českých přísloví, úryvky z Bible.: "Co zaseješ, to sklidíš.", "Co si navaříš, to sníš." Jak to ale všechno funguje? 

To, že jak myslíme a jak se chováme přímo ovlivňuje naši budoucnost, se ví už dávno. Vše popisuje např. třetí Newtonův pohybový zákon - zákon akce a reakce. Co DÁME, to DOSTANEME. Je to velice prosté a ať se vám to líbí, nebo ne, je to tak. Doslova, co zasejeme, to sklidíme. I dítě ve školce ví, že když zasejeme hrách, nemůžeme čekat, že sklidíme mrkev. Je to naprosto logické. Když kolem sebe sejeme semínka zla, závisti, nepřejícnosti, nemůžeme sklidit nic jiného, než to, co jsme sami zaseli. Mnozí z nás tuhle prostou pravdu ještě neodhalili, a tak se stále více a více utápějí ve vlastních negativních myšlenkách, polykají hořkost a ze svého utrpení obviňují ostatní, přitom je to tak jednoduché. Chovat se hezky, sít kolem sebe semínka štěstí, přát ostatním - to je to, co dělají šťastní lidé jinak. 
"Přej, bude ti přáno."

Video o tom, jak karma vlastně funguje.

Když se chováme mile, dáváme lásku, přejeme, vrací se nám všechny tyto emoce zpět.Člověk je, stejně jako všechno na tomto světě, jen energie (částice, informace). To jakou podobu naše energie má, jak vyzařuje na ostatní, to záleží jen na nás. Přestaňte se ohlížet na ostatní, na jejich křivdy, pomluvy. Život, který žijete, žijete za sebe a ne za ostatní. Když o vás někdo mluví zle, je to jen součást jeho světa, jeho pohledu na věc, neberte si to osobně, chovejte se nejlíp jak můžete. Pravda se vždy ukáže a karma, ta nikdy nezapomíná. Když vám někdo vaši pomoc neoplatí, nezlobte se na něj, ona se vám vrátí jinak a to, že on nepomohl vám už je jeho životní cesta, zase jeho karma, která se mu vrátí. Takhle to chodí.

Šťastní lidé jsou lidé přející, lidé milí a ohleduplní. Pokud se chcete přidat mezi ně, chvíli to jistě potrvá. Změnit své chování s sebou nese spousty trpělivosti, ale stojí to za to. Ještě chvíli budete sklízet to, co jste zaseli před časem, pokud jste se chovali hodně špatně, sklidíte vše najednou, ale pokud tíhu okamžiku překonáte, vše se obrátí na tu vlnu, kterou sami vyzařujete. Na tu láskyplnou vlnu štěstí. Sami si můžete rozhodnout, co ve svém životě chcete "sklízet". 


1 komentář:

  1. Velice zajímavý blok, věřím v tebe! Pokud máš chuť brouzdat, můj blog najdeš tady https://janinatvoriskvosty.blogspot.cz/ no a neni o moc straší, než ten tvůj :-). Krásný den

    OdpovědětVymazat